PASTÍS DE NOCES

Sens dubte, aquesta ha estat el nostre projecte més ambiciós i de major responsabilitat fins avui: pastís de noces de tres xocolates i galeta per a 80 convidats.

 

El pastís de noces és un pastís que se serveix als convidats durant un casament. En la cultura moderna occidental, normalment es tracta d’un gran pastís amb moltes capes o pisos i decorat amb força sucre glacé, sovint sobre una capa de massapà o fondant, coronat amb una petita figura que representa la parella. També trobem altres motius com coloms, aliances d’or o ferradures, les quals simbolitzen la bona sort. Aconseguir un pastís compacte i sòlid, que pugui aguantar les decoracions i que alhora sigui comestible, pot ser considerat l’exemplificació en persona de l’art i les habilitats del pastisser. Generalment, la tradició diu que els nuvis facin junts el primer tall de pastís, sovint amb un ganivet cerimonial o fins i tot amb una espasa. Una tradició més vella i arcaica consistia en el fet que la núvia servís el pastís a la família del nuvi, com a transferència simbòlica de les responsabilitats que tenia envers la seva pròpia família a les responsabilitats que acabava d’adquirir amb la família del nuvi.

La tradició també dicta que la núvia i el nuvi es donin l’un a l’altre la primera mossegada de pastís. Novament, això representa la nova formació d’unitat familiar i la substitució de l’anterior unió entre pare i fill.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *